Olika märken på gräddsifoner

Det finns många olika cateringmärken och många av märkena tillverkar gräddsifoner. Gräddsifoner finns i många format och används till olika saker. Termosifoner används av proffs när de gör varma och kalla rätter, medan små sifoner används till mindre efterrätter eller till vardagens varma choklad med vispgrädde. Vissa gräddsifoner är bra för att göra mousse och några har tjusig form och färg. Här kan du läsa om alla olika storlekar, typer och designer som finns.

Vilken är den populäraste gräddsifonen?

Vår egen standardsifon med volymen 250 ml är den populäraste gräddsifonen.

Den populäraste gräddsifonen är vår egen standardmodell, som finns i storlekarna 250 och 500 ml. Standardsifonen är populär eftersom den är billig, lätt att använda och mycket behändig. Den näst populäraste gräddsifonen är vår regnbågsfärgade enhörningsmodell – med den blir du en stjärna!

Alla våra gräddsifoner är kompatibla med vanliga 8 gram gräddpatroner.

Vad är skillnaden mellan gräddsifoner som rymmer 250 ml och de som rymmer 500 ml?

Funktionen på gräddsifonerna är densamma, men behållaren för grädden rymmer dubbelt så mycket i det senare fallet. Först och främst går det att göra mer vispgrädde i en stor gräddsifon än i en liten. En gräddsifon som rymmer 500 ml har plats för en till tre gräddpatroner, medan en som rymmer 250 ml har plats för en till två gräddpatroner. När gräddsifonen laddas med flera gräddpatroner ökar trycket inuti, vilket gör att grädden sprutas ut med mer kraft. Det högre trycket medför också att en del gas går förlorad när den andra och tredje gräddpatron sätts i.

Vårt generella råd är att man bara använder en gräddpatron åt gången per gräddsifon. Standardmodellen kan lätt användas till 500–1 500 gräddpatroner innan den behöver bytas ut.

Märken på gräddsifoner

Gräddsifoner från Isi

De dyraste gräddsifoner kommer från iSi. iSi har några standardmodeller, men de vill att man använder gräddpatroner från iSi, och iSi gräddpatroner är tre till åtta gånger dyrare än motsvarande från andra märken – på så sätt tjänar de mycket pengar.

Alla gräddsifoner från iSi är kompatibla med universella 8 gram gräddpatroner, som de från vårt märke Eurowhip gräddpatroner eller Mosa gräddpatroner.

Gräddsifoner från Mosa

Mosa är ett välkänt och populärt märke som gör gräddsifoner i olika varianter. De har sitt huvudkontor i Taiwan, som är ett land i Östasien (eller en del av Kina, beroende på vem man frågar). Mosa har etablerat sig ordentligt över hela världen med hjälp av distributörer i många länder. Märket Mosa är känt för sin goda hållbarhet och standard, samt för att produkterna ligger i prisklassen medel till premium.

Alla gräddsifoner från Mosa är kompatibla med universella 8 gram gräddpatroner, som de från vårt märke Eurowhip gräddpatroner eller Mosa gräddpatroner.

Standard gräddsifon 250 ML från Mosa

Gräddsifonerna från Mosa finns i många storlekar och används till olika saker. En standardmodell från Mosa påminner väldigt mycket om vår egen standardmodell, men eftersom Mosa är ett välkänt märke är de ofta dyrare.

Standard gräddsifon från Mosa med volymen 250 ml.

Standardgräddsifon från Mosa med volymen 250 ml.

 

Premium gräddsifon 500 ML från Mosa

Premium gräddsifon 500 ML från Mosa. Mosa använder solitt stål istället för aluminium till sina premium gräddsifoner.

Mosas gräddsifoner i premiumsegmentet håller mycket hög kvalitet. När man håller i dem och jämför med en standardmodell märker man direkt skillnaden i kvalitet och material. Mosa använder solitt stål istället för aluminium till sina premiumgräddsifoner. Designen och estetiken på Mosas premiumgräddsifoner uppvisar överlägsen perfektion, och vi råder proffsen att investera i en av dessa.

Termosifon 500 ML från Mosa

Premiumtermosifon från Mosa med inbyggd isolering för varma och kalla rätter.

Mosas termo gräddsifon är gjord för varma och kalla rätter, när temperaturen inuti gräddsifonen är avgörande för om slutresultatet blir lyckat. En termosifon används normalt till varma såser och iskalla efterrätter. Termosifonen är en normal gräddsifon med ett extra, isolerande lager. Det extra lagret gör också termosifonen lite bredare, och den färdiga produkten är mycket estetiskt tilltalande.

Injector Set från Mosa för gräddsifoner

Mosa Injector set for professionals. Snabbinjektorerna från Mosa är till för proffs eller hemmakockar som vill höja sin kreativitet ett snäpp.

Snabbinjektorerna från Mosa är till för proffs eller hemmakockar som vill höja sin kreativitet ett snäpp. Setet med snabbinjektorer från Mosa är ett paket med två små rör till gräddsifoner. De båda rören gör det möjligt att dosera efterrätter med precision eller inifrån med vispade ägg, maräng, kaffe eller mer exotiska rätter som vispad kokos och choklad. Här kan du se hur de används med en gräddsifon från Mosa:

Mosa Injetor Set. De båda rören monteras uppe på premiumsifonen från Mosa. Rören har olika storlekInjector Set från Mosa. De båda rören monteras uppe på premiumsifonen från Mosa. Rören har olika storlek

De båda rören monteras uppe på premiumsifonen från Mosa. Rören har olika storlek.

Gräddsifon från Kisag, 500 ml

Gräddsifonen från Kisag är bra och gedigen, men tyvärr passar den bara till Kisags egna gasbehållare.

Kisag är ett speciellt märke inom gräddsifoner, med ursprung i Schweiz och ett av de äldsta märkena i Europa som gör vispgräddeprodukter, men i dag är Kisag ett mycket sällsynt märke och inte speciellt känt. Anledningen till att Kisag inte lyckas sälja så många gräddsifoner är att de har sina speciella gräddpatroner. Deras gräddpatroner passar bara ihop med Kisags gräddsifoner, för de har en vit kork som är mycket speciell. Av det skälet säljer vi inte gräddsifoner från Kisag.

Kisags gräddpatroner har en speciell vit kork som bara passar med gräddsifoner från Kisag.

 Kisags gasbehållare har en speciell vit kork som bara passar med gräddsifoner från Kisag.