Vad är skillnaden mellan olika märken av gräddpatroner?

Alla gräddpatroner används i gräddsifoner för bland annat vispad grädde, såser och efterrätter som innehåller 100 % lustgas, även kallat N2O eller dikväveoxid. Oavsett varumärke innehåller behållaren som standard 8 gram flytande, tryckluftsfylld lustgas.

Det finns inte så stor skillnad i gräddpatronerna från de olika märkena, men patronerna av bästa kvalitet är Eurowhip, Mosa, Supremewhip, Freshwhip och Isi gräddpatroner. 

Gräddpatroner från Liss och Premya är av dålig kvalitet eftersom de lämnar mikroskopiska oljerester i gräddsifoner och därför har vi slutat handla gräddpatroner från Liss och Premya.

Gräddpatroner från Eurowhip

Gräddpatronerna från Eurowhip är ett danskt märke som specialiserar sig på lustgaspatroner för den europeiska marknaden. Eurowhip kommer bli det mest populära märket av gräddpatroner i Europa på grund av det låga priset och goda kvaliteten. Eurowhip säljer 8,2 grams lustgas patroner förpackade med tio gräddpatroner för sifoner. Patronerna från Eurowhip är utformade i skinande stål som på bilden ovan.

Mer information om märket Eurowhip finns på deras webbplats. 

Gräddpatroner från Mosa

Mosa lustgas patroner til gräddsifoner | Gräddsifon patron

Gräddpatroner från Mosa är bästsäljande och mest populära, men det beror främst på kundernas prefenser. Kvaliteten är densamma som för Eurowhip, men Mosa är oftast lite dyrare. Gräddpatroner från Mosa är utformade i skinande stål som på bilden ovan.

Mintsmak gräddpatroner från Freshwhip

Lustgas patroner med 8 g lustgas och myntsmak från Freshwhip

De mintsmakade gräddpatroner från Freshwhip är mycket populära och smakar utmärkt. Patronerna innehåller 8 gram dikväveoxid och de tillför lite smak av mynta, vilket gör vispgrädden väldigt utsökt.

Jordgubbssmak gräddpatroner från Freshwhip

Jordgubbssmak gräddpatroner från Freshwhip är mycket populära och smakar utmärkt. Patronerna innehåller 8,2 gram lustgas och de tillför lite smak av jordgubb, vilket gör vispgrädden till jordgubb desserter väldigt utsökt.

Gräddpatroner från Liss

Liss lustgaspatroner för at göra vispad grädde

Liss är ett ungerskt företag som har producerat gräddpatroner och gräddsifoner i över 50 år. Gräddpatronerna från Liss er utmärks av den gråa färgen. Till följd av kundernas preferenser för Mosas gräddpatroner har Liss börjat erbjuda en liknande produkt, Premya, i skinande stål.

Gräddpatroner från Premya

Premya lustgas patroner til vispad grädde

Kundernas förkärlek för de skinande patronerna från Mosa har varit en stor utmaning för ungerska Liss. Därför har Liss släppt en identisk produkt som kallas Premya, som är det näst populäraste märket i Tyskland efter Mosa.

Gräddpatroner från Isi

Isi lustgaspatroner | Gräddpatroner til iSi gräddsifon

Gräddpatroner från iSi är ett välkänt märke, men är generellt sett dubbelt så dyra som andra märke trots att de har samma innehåll. Det finns manga gräddsifoner från märket iSi, och de kan enkelt användas med gräddpatroner från Eurowhip, Mosa, Liss eller Isi.

För närvarande säljer vi inte gräddpatroner från Isi.

Gräddpatroner från Kisag

Kisag lustgaspatroner

Observera att Kisags gräddpatroner endast kan användas med Kisags egna gräddsifoner och inte med andra liknande sifoner. Skruven på patronerna från Kisag skiljer sig åt från vanliga lustgaspatroner. Vi säljer inte gräddpatroner från Kisag.